Şarap yapımı bağda başlar felsefesini benimseyerek, düşük verim uygulaması yaptığımız bağlarımızda verim ortalamamız 350-400kg civarındadır. Zorunlu haller dışında sulama yapılmaz ve hasat edilecek salkımların olgunluk ve yoğunluk açısından homojen olmasına azami özen gösteririz. Bu sayede muhteşem renkli, kompleks aromalı ve yumuşak tanenli, görkemli şaraplar elde ederiz.
Üzümlerimiz hasadın ardından hiç bekletilmeden bağlarımızın içinde bulunan şaraphanemizin kapısına ulaşır. Bu sayede taşıma sırasında üzümün zarar görmesi ve en iyi şırasını yolda kaybetmesini engelleriz. Bağların içinde yer alan şaraphanede bu şekilde “şato tarzı” üretim yapmamız, kaliteyi arttıran en önemli etkenlerden biridir.
Isı kontrollü paslanmaz çelik tanklarda fermantasyon yaparak, residual şeker oranı en fazla 0,5 g/l civarında sek ve alkol derecesi 12,5 ile 14,5 arasında değişen şaraplar elde ederiz.
Fermantasyon sırasında sürekli kontrol altında tutulan tanklardan numuneler alır, şaraphane içinde yer alan laboratuarda analizler yapar ve parametrelerin normal olduğuna emin oluruz. Fermantasyon 2 ile 6 hafta arasında değişmektedir. Bu süreç her yılki hasada göre değişir.
Fermantasyonu tamamlanan şaraplara malolaktik fermantasyon uygular ve bir süre daha paslanmaz çelik tanklarda dinlendiririz. Bir kez daha yaptığımız analizler sonucu önolog Xavier Vignon’un kararı ile Fransız meşe fıçılarda olgunlaştırma yaparız.
Fransız meşe fıçılar kullandığımız şaraplarda “fazla meşe hissini yaratmadan meşede yıllandırma -to make aging without too much oak” felsefesini esas alırız. Fıçıları en fazla 3 yıl kullanırız.